– Jeg har lært enormt mye siden jeg startet her. Det fine med salg er at absolutt alt kan læres. Det er ikke noe du er født med, sier Vitamail-selger Simen Lie.

23-åringen begynte på bar bakke da han plukket opp telefonen som selger for Vitamail i juli 2014. At han aldri tidligere har jobbet med salg skulle vise seg å bety svært lite.

– Det gikk ganske bra fra starten av. Jeg brukte mye tid på salgstrening, og hadde en jevn utvikling. Jeg fikk tre salg en dag, så fire, så fem, så seks og så videre. Plutselig en dag hadde jeg en kjempedag og fikk 20 salg. Da gikk det opp for meg at dette faktisk går an, forteller Lie.

Simens 3 tips til nye selgere:

1. Vit at salg kan læres!
Du kan lære alt innen salg, og det er ingenting som stopper deg.

2. Ha store ambisjoner!
I Vitamail kommer du til å tjene penger. Du må bare tørre å gå for det.

3. Vær tålmodig!
Det er en bratt læringskurve, og det kommer til å ta tid. Man scorer ikke med en gang, men du vil lykkes til slutt! Det er uunngåelig!

Knuser salgsrekordene

Bare noen måneder senere var han firmaets desidert beste selger, og knuser gamle rekorder hver måned.

– Jeg tenker egentlig ikke så mye på at jeg er «the top dog». Jeg så en mulighet til å tjene gode penger, så jeg bestemte meg for å kjøre på og jobbe knallhardt, sier 23-åringen.

Det kom godt til syne en i september i fjor, da Simen bestemte seg for å nedprioritere andre aspekter i livet og satse 100% på å være den beste selgeren han kunne være. Resultatet var 800 salg på én måned og en månedslønn på 90.000 kr – noe som tilsvarer en timelønn på nesten 600 kr.

– Jeg tror grunnen til at jeg selger så bra er holdningen min. Jeg tar dette veldig seriøst, og bruker mye tid på det. Jeg leser om salg, jeg legger meg tidlig og jeg forbereder meg til jobb. Jeg ser på det som en sport. Vil du bli god i basketball må du trene mye, og det samme gjelder salg, forklarer han, og legger til:

– Gir du max innsats får du igjen for det. Derfor føltes det så godt når jeg fikk 800 salg i september. Det var et litt uoppnåelig og urealistisk mål, så da jeg klarte det skjønte jeg at jeg kan nå målene jeg setter meg, uansett hva!

– Perfekt for meg akkurat nå

Lie studerer ernæring ved siden av jobben, og kvaliteten på Vitamails produkter var årsaken til at han valgte å ta jobben som selger i firmaet.

– Dette er rett og slett et sykt bra produkt! Jeg vet det vil gjøre folk godt, og derfor har jeg god samvittighet hver gang jeg gjør et salg. Folk trenger omega-3, og dette er det beste omega-3-produktet på markedet. Kombinasjonen av fiskeolje og krillolje gjør at du ikke bare for i deg høye verdier av omega-3 – det tas også mer effektivt opp i kroppen, sier salgstalentet.

På lang sikt ønsker Simen å satse innen ernæring, og han ser på en rolle som life coach som en naturlig utvikling i karrieren.

– Drømmen min er å kunne hjelpe mennesker å utvikle seg som personer, vise dem veien mot bedre helse, og hjelpe dem å nå sine mål i livet. For at jeg skal klare det må også jeg utvikle meg for å bli den beste versjonen av meg selv. Derfor er denne jobben perfekt for meg akkurat nå, fastslår han.

God støtte fra kollegene

Simens beste tips for å close et salg:

Overfør din entusiasme til kunden! En ting som kanskje ikke belyses nok innen salg er hvor viktig det er å faktisk bry seg. Greier du å se gleden i å hjelpe folk vil kunden høre det. Da kjøper de av deg.

Selv med Simens innsatsvilje og salgsferdigheter kan man bare nå så langt, dersom man ikke har de rette menneskene rundt seg.

– Det er viktig å være selvstendig og motivere seg selv, men menneskene jeg har rundt meg betyr enormt mye. Her i Vitamail er alt godt tilrettelagt. Vi har et bra opplegg, gode lister og flinke teamledere. Det er mange som kan hjelpe deg til å bli bedre, og alle som jobber her forstår at vi tjener mer når vi jobber sammen for å utvikle oss, sier han.

– Jeg prøver alltid å hjelpe de rundt meg, fordi jeg synes det er gøy. Og det er dager da jeg også har er sliten, eller det har skjedd ting i livet mitt, og da er det alltid noen som hjelper meg og støtter meg når jeg trenger det. Det har gjort at jeg har greid å holde resultatene oppe.

Har du en drøm om å lykkes som selger? Vitamail tilbyr et perfekt miljø for deg å utvikle deg i, med kunnskapsrike ledere, dyktige selgere og kolleger som Simen Lie, som alle vil hjelpe deg å nå målene dine!

 

Søk jobb i Vitamail!

 


Tilbake til Vitamails karriereside