Gurkemeie, også kalt kurkuma, er en flerårig urt i ingefærfamilien. Planten stammer fra Sørøst-Asia, og vokser seg vanligvis 60-100 cm høy. Det antas at oppdageren Marco Polo tok med seg planten til Europa, og Venezia, på slutten av 1200-tallet.

De fleste nordmenn forbinder nok gurkemeie med det karakteristiske, gule krydderet vi får fra plantens rotstengel. Dette krydderet har en bitter, skarp og aromatisk smak, og har fått kallenavnet «indisk safran». Det brukes blant annet til å fargesette matretter som karri, og er i tillegg et billigere alternativ til safran når man skal bake lussekatter.

Men i land som Kina og India, der planten både dyrkes og vokser fritt, er den lenge også blitt brukt til medisinske formål, og betegnes som «krydderet som hjelper mot alt».

Gurkemeie – en sjelden ingrediens i norsk kost

I Norge kan det være en utfordring å få i seg rikelig med gurkemeie gjennom kostholdet. Svært få retter og produkter i den tradisjonelle norske kosten benytter seg av dette eksotiske krydderet, og kroppen sliter i tillegg med å benytte seg av naturlig kurkumin på en effektiv måte.

Den beste, og enkleste, måten å få i seg gurkemeie på er derfor gjennom et daglig kosttilskudd.

Gurkemeie er ett av innholdsstoffene i kosttilskuddet Flex, som du akkurat nå kan få til halv pris – kun 199 kr!