Boswellia serrata, også kalt «indisk røkelse», er et urteekstrakt som hentes ut fra kvaen til trær i planteslekten Boswellia. Disse trærne er utbredt i de tropiske delene av Afrika og Asia.

Det er fra boswellia-trærne vi blant annet får virak, bedre kjent som røkelse, et produkt som brennes uten flammer for å skape en god aroma.

Røkelsen som en av de tre vise menn ifølge Bibelen skal ha hatt med seg som gave til det nyfødte Jesubarnet var trolig et produkt fra et slikt tre.

Lange tradisjoner

Boswellia-urten har også høyt verdsatte farmakologiske egenskaper, og har vært en viktig del av indisk folkemedisin i århundrer, om ikke årtusener.

Boswellia serrata spiller en naturlig rolle ayurvedisk medisin, et av verdens eldste medisinske behandlingssystemer, som konsentrerer seg om fire hovedområder: sinn, kropp, atferd og miljø.

Den ayurvediske behandlingen bygger hovedsaklig på kost- og livsstilsråd, renselsesprosseser, meditasjon og bruk urter.

Urten er i tillegg en del av tradisjonell kinesisk folkemedisin, og historisk sett har bruken av boswellia serrata vært utbredt også i Midtøsten og flere tropiske områder.

Kan bidra til å opprettholde sunne ledd

I senere tid har boswelliske syrer, de aktive virkestoffene i boswellia serrata, blitt et populært middel innen alternativ medisin.

Ekstraktet brukes i såper, kosmetikk, mat, drikke og i kosttilskudd.

Studier har vist at boswellia serrata kan bidra til å opprettholde sunne og fleksible ledd, og disse helsegevinstene er hovedårsaken til at mange nå velger å inkludere urten i sitt daglige kosttilskudd.

Boswellia serrata er ett av innholdsstoffene i Flex, som du akkurat nå kan få til 30% rabatt – kun 269 kr!