Kroppen vår består av ti ganger så mange bakterier som kroppsceller, og vi er helt avhengige av «gode» bakterier for at magen og tarmene våre skal fungere som normalt.

Så mange som 75 prosent av alle nordmenn opplever å få mageproblemer i løpet av livet, og for én av fem er plagene kroniske.

Slike mageproblemer – som for eksempel diaré, forstoppelse eller tarmgass – oppstår som følge av en ubalanse mellom de «gode» og «dårlige» bakteriene i fordøyelsessystemet vårt.

Probiotika kan gjøre underverker for fordøyelsen

Den beste måten å unngå eller kvitte seg med disse plagene på er å tilføre kroppen flere «gode» bakterier. Det gjør du ved å ta probiotika – også kjent som melkesyrebakterier.

Probiotika kan blant annet:

 • Forebygge diaré, forstoppelse og andre vanlige mageproblemer
 • Dempe plager som oppblåsthet og halsbrann
 • Bekjempe sykdomsfremkallende bakterier i tarmen
 • Forbedre regelmessigheten i fordøyelsen
 • Redusere tarmgass

Mye tyder på at probiotika også kan være gunstig for personer med irritabel tarmsyndrom, samt personer som lider av cøliaki.

Godt for mer enn bare magen

De helsemessige fordelene ved å ha en sunn mikroflora i magen begrenser seg på ingen måte til fordøyelsessystemet vårt.

Fordi mellom 70 og 80 prosent av immunforsvaret vårt befinner seg i tarmen påvirker bakteriefloraen en rekke aspekter av vår fysiske helse, og ser i tillegg ut til å være gunstig for enkelte psykiske prosesser.

Probiotikatilskudd har vist seg å kunne ha en positiv effekt på blant annet:

 • Betennelser
 • Kolesterol
 • Blodtrykk
 • Hudhelse
 • Immunfunksjon
 • Depresjon og angst

Og det kan godt tenkes at dette kun er «toppen av isfjellet». Fordi bruken av probiotika er et relativt nytt konsept forskes det stadig mye på, og det gjøres jevnlig nye og spennende oppdagelser rundt de gode tarmbakteriene.

Velg rett probiotika

Flere og flere stiller seg nå positive til probiotika, og innen legestanden anbefales det oftere og oftere å tilføre kroppen gode melkesyrebakterier. Dette skyldes ikke minst at det så å si ikke er funnet noen bivirkninger knyttet til probiotika.

Det er likevel et par spørsmål du bør stille deg selv når du velger et probiotikatilskudd:

 1. Hvilke bakteriestammer brukes i tilskuddet?
 2. Inneholder tilskuddet nok gode bakterier til å gjøre en forskjell?

Det finnes ingen offisielle anbefalinger for inntak av probiotika men Tidsskrift for Den norske legeforening anbefaler at vi får i oss minimum én milliard melkesyrebakterier daglig.

Viktigere er det likevel å velge de rette bakteristammene. Det finnes utallige variasjoner av melkesyrebakterier, og ikke alle er like gode på å påvirke bakteriebalansen i tarmen din.

Hold magen frisk med BioBalance

BioBalance er et splitter nytt probiotikatilskudd, utviklet for å gjenopprette og vedlikeholde en sunn balanse i magens mikroflora.

Én døgndose med BioBalance inneholder 2,5 milliarder gode melkesyrebakterier, fordelt på bakteriestammer fra streptococcus thermophilus, bifidobacterium og lactobacillus. Dette er tre av bakteriene det er blitt forsket mest på, og som har vist stabile og gode resultater.

I en BioBalance-kapsel får du i tillegg til probiotika også en dose fermentert soya, viktige peptider og mageregulerende peppermynteekstrakt – som sammen bidrar til at din mage fungerer som normalt.

Bestill BioBalance i dag, og få første forsendelse til halv pris – kun 199 kr!